Home » Transformă-ți zâmbetul într-o operă de artă dentară

Transformă-ți zâmbetul într-o operă de artă dentară

Oferind o soluție estetică și durabilă pentru problemele dentare, fațetele dentare reprezintă o opțiune populară pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească aspectul zâmbetului. Acestea sunt o modalitate eficientă de a acoperi imperfecțiunile dentare și de a obține un zâmbet strălucitor și uniform.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt furniruri subțiri din ceramică sau rășină compozită care sunt aplicate pe fața frontală a dinților pentru a corecta diverse probleme estetice. Ele se atașează permanent pe suprafața dinților naturali, oferind un aspect natural și rezistență pe termen lung.

Când sunt indicate fațetele dentare?

Aceste fațete sunt utilizate pentru a trata o gamă largă de probleme dentare, cum ar fi:

1. Dinți decolorați: Fațetele dentare pot ascunde petele și decolorările dentare rezistente la albirea convențională, oferind un zâmbet mai strălucitor și mai alb.

2. Dinți ciobiți sau fisurați: Dacă un dinte are mici ciobituri sau fisuri, fațetele pot restabili forma și funcția normală a acestuia.

3. Distanțe între dinți: Pentru persoanele care au spații mari între dinți, fațetele pot umple aceste goluri și pot oferi un zâmbet mai uniform.

4. Dinți ușor strâmbi: Fațetele pot corecta în mod eficient ușoarele probleme de aliniere dentară, oferind un zâmbet drept și atrăgător.

Procesul de aplicare a fațetelor dentară

Procedura de aplicare a fațetelor dentare implică următorii pași:

1. Consultul și planificarea: Medicul dentist va evalua starea danturii și va discuta cu pacientul despre obiectivele sale estetice. Se vor lua măsurători și se va pregăti un plan personalizat pentru aplicarea fațetelor.

2. Prepararea dinților: Pentru a permite aplicarea fațetelor, o mică cantitate de smalț dental va fi îndepărtată de pe fața frontală a dinților. Aceasta va crea spațiu pentru ca fațetele să fie atașate.

3. Luarea amprentelor: Se vor lua amprente precise ale dinților pregătiți, care vor fi trimise la laborator pentru a crea fațetele dentare personalizate.

4. Proba și ajustarea: Odată ce fațetele sunt gata, medicul dentist va verifica cum se potriveșc pe dinți. Dacă este necesar, vor fi efectuate ajustări pentru a asigura o potrivire perfectă.

5. *Aplicarea definitivă:* După ce pacientul și medicul dentist sunt mulțumiți de aspectul și potrivirea fațetelor, acestea vor fi atașate permanent pe dinți cu un adeziv special.

Scroll to Top
Call Now Button