Home » Pivotul Dentar: Restaurarea Zâmbetului și Menținerea Sănătății Orale

Pivotul Dentar: Restaurarea Zâmbetului și Menținerea Sănătății Orale

Conceptul de pivot dentar ajută la restaurarea zâmbetului și menținerea sănătății generale a cavității orale.

Ce este un Pivot Dentar?

Pivotul dentar este un dispozitiv stomatologic în formă de tijă, utilizat pentru a susține dinții care au suferit deteriorări avansate. Este necesar atunci când un dinte prezintă carii sau fracturi severe, care nu pot fi corectate prin proceduri dentare obișnuite, precum obturațiile dentare.

Rolul Pivotului Dentar

Acest dispozitiv dentar este inserat în rădăcina naturală a dintelui, oferind suportul necesar pentru restaurări coronare, inclusiv punți dentare sau coroane dentare. Scopul pivotului dentar este de a păstra rădăcina naturală a dintelui, reprezentând o opțiune mai accesibilă și mai puțin costisitoare decât implanturile dentare, care înlocuiesc în întregime dinții lipsă.

Când este Necesitar un Pivot Dentar?

Pivotul dentar este necesar în următoarele circumstanțe:

 • Dinte grav deteriorat: Atunci când un dinte natural este grav deteriorat din cauza cariilor extinse sau a fracturilor, iar tratamentele dentare obișnuite, cum ar fi obturațiile, nu mai pot fi folosite pentru a-l restaura.

 • Salvarea rădăcinii: Dacă rădăcina unui dinte natural este încă sănătoasă și potrivită pentru fixarea unui pivot, acest dispozitiv poate fi o soluție pentru a menține rădăcina și a restaura funcționalitatea și aspectul danturii.

 • Alternativă la implanturile dentare: Pivotul dentar poate fi o opțiune mai accesibilă și mai puțin invazivă decât implanturile dentare pentru înlocuirea unui dinte lipsă, în special atunci când rădăcina naturală este încă în stare bună.

Beneficiile Pivotului Dentar

Un tratament cu pivot dentar poate oferi mai multe beneficii, inclusiv:

 • Restaurarea funcției masticatorii: Pivotul dentar furnizează o bază solidă pentru coroane dentare sau proteze, permițând pacienților să recâștige capacitatea de a mușca și mesteca în mod normal. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea nutriției și a sănătății generale.

 • Îmbunătățirea aspectului: Pivotul dentar ajută la restaurarea aspectului natural al zâmbetului, asigurând că dinții artificiali sunt bine aliniați și au o culoare și formă corespunzătoare. Acest lucru poate spori încrederea pacientului și îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului.

 • Conservarea rădăcinii dentare: Unul dintre avantajele pivotului dentar este că acesta păstrează rădăcina naturală a dintelui. Acest lucru poate fi important pentru sănătatea pe termen lung a osului maxilarului și mandibulei, deoarece rădăcina menținută ajută la stimularea și menținerea densității osoase.

 • Procedură mai puțin invazivă: În comparație cu implanturile dentare, care implică adesea intervenții chirurgicale mai complexe, procedura de pivot dentar este mai puțin invazivă și mai puțin dureroasă. Pacienții pot avea o recuperare mai rapidă și mai ușoară după tratament.

 • Durabilitate: Pivoturile dentare sunt fabricate din materiale durabile, cum ar fi metalul sau ceramica, ceea ce le conferă o rezistență în timp și o durabilitate semnificativă. Aceasta înseamnă că pacienții pot beneficia de restaurarea danturii lor pe termen lung.

 • Soluție mai accesibilă: Pentru unii pacienți, pivotul dentar poate fi o alternativă mai accesibilă la implanturile dentare, care pot fi mai costisitoare.

Procesul de Tratament cu Pivot Dentar

Tratamentul cu pivot dentar este un proces care cuprinde mai multe etape și se adaptează în funcție de cazul și nevoile individuale ale fiecărei persoane:

 1. Curățarea și pregătirea dintelui: Procesul începe cu o curățare și pregătire a dintelui afectat. În anumite cazuri, această procedură poate fi precedată de un tratament endodontic, care constă în îndepărtarea nervului și a țesutului pulpar din interiorul dintelui afectat.

 2. Inserarea pivotului dentar: După acești pași inițiali, medicul dentist pregătește spațiul în interiorul rădăcinii pentru inserarea pivotului dentar. Acest dispozitiv va oferi suportul necesar pentru montarea coroanei dentare.

 3. Montarea coroanei dentare: După inserarea pivotului, se montează coroana dentară, care restabilește forma și funcționalitatea dintelui.

Pivotul dentar reprezintă o tehnologie inovatoare în domeniul stomatologiei, oferind soluții eficiente și accesibile pentru restaurarea zâmbetului și menținerea sănătății orale. Acest dispozitiv nu doar că îmbunătățește funcționalitatea danturii, dar contribuie și la încrederea și strălucirea zâmbetului.

Contacteaza-ne!

Contactati-ne telefonic sau prin email. 
Suntem disponibili indiferent de ora. Pentru un raspuns rapid va rugam sa sunati la numarul afisat.

Program non-stop

Drumul Taberei, Nr.102, Bl. M 15, Sc.1

0729 298 341
(valabil si pt urgente)

0753 705 123

office@kirilovadent.ro

  Nume si prenume*

  Adresa de email*

  Telefonul*

  Pentru ce serviciu doriti sa va inscrieti*

  Alte informatii necesare ?

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Scroll to Top
  Call Now Button